Citronbarer m. kokospynt
Antal: 4 personerTid: Forberedelse 10 min.
Tilberedning 55-65 min. + evt. 2 timer i køleskab
Sværhedsgrad: Middel
Pris: Middel
Fryseegnet: Nej
3,75 dl mandelmel (kan evt. laves selv ved at blende mandler fint)
2 spsk. kokosolie, rumtemperatur
1-2 spsk. fast honning
1 vaniljestang
½ tsk. salt
Fyld:
1,25 dl frisk citronsaft
3 æg
0,5 dl honning
0,5 dl smeltet kokosolie
Fremgangsmåde:
Sæt ovnen til 175 grader og smør bradepande/ovnfast fad (ca. 20x20 cm.) med smør eller olie.
Drys fadet/panden med lidt mandel- eller kokosmel.
Bland nu salt, mandelmel, kokosolie, vaniljekorn og honning i en skål.
Ælt ingredienserne indtil du har formet en god sammensat masse.
Pres mandelmassen ud i den forberedte form og fordel det jævnt.
Dejen kan godt forekomme utilstrækkelig og for tør, men med lidt arbejde skal den nok komme til at dække hele bunden.
Bag i ovnen i 10-15 minutter indtil den bliver let gylden.
Imens bunden bager, mikses fyldet.
Kom alle ingredienser til fyldet i en skål og pisk med et piskeris eller en elpisker.
Sørg for at få det pisket rigtigt godt, da æggene ellers kan danne hvide ''pletter'' på det færdige resultat.
Tag bunden ud af ovnen og kom fyldet på.
Kom det igen i ovnen og giv det 15-20 minutter til eller indtil toppen og kanterne bliver gyldne.
Hold godt øje med det, da det let kan få for meget og blive brændt.
Tag hele herligheden ud af ovnen og stil til afkøling i godt og vel 30 minutter.
Kom det i køleskabet i et par timer eller spis dine lækre, syrlige citronbarer med det samme.
Velbekomme :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar