Lækre Stenalderboller m. kerner og frø
Tid:
Forberedelse 10 min.
I
alt 45-50 min.
Pris: Billig
– Middel
Sværhedsgrad:
Nem
Fryseegnet:
Ja
4 mellemstore gulerødder
1 håndfuld
valnøddekerner
100 g sesamfrø
100 g solsikkekerner
3 æg
1-2 spsk. smør
1 tsk salt
NB:
Alle kerner og
frø kan erstattes som man lyster. Altså hvis man ikke har økonomi til at købe
de lidt dyre græskarkerner eller ikke må få hørfrø som den oprindelige opskrift
(folk på SCD må ikke få hørfrø) kan de erstattes med solsikkekerner eller
lignende. Bare man ender ud med samme ca. mængde kerner og frø.
Fremgangsmåde:
Ovnen
forvarmes til 180 grader.
Gulerødderne rives og blandes i en skål med solsikkekerner, sesamfrø, græskarkerner, hele valnødder samt salt.
Gulerødderne rives og blandes i en skål med solsikkekerner, sesamfrø, græskarkerner, hele valnødder samt salt.
Smørret
smeltes på en pande og hældes i. Rør det hele godt sammen og giv det hele en tur med stavblenderen, indtil ”dejen” har fået en god konsistens (kortere tid = rustikke boller,
længere tid = blødere boller). Pisk æggene let sammen i en skål og tilsæt æggemassen til ”bolledejen”.
Derefter formes bollerne med en ske (som når man former frikadeller) og sættes på en rist med bagepapir.
Derefter formes bollerne med en ske (som når man former frikadeller) og sættes på en rist med bagepapir.
Top dem
eventuelt med græskarkerner.
Paleobollerne skulle gerne se
ud som billederne nedenunder.
Bagetiden varierer lidt efter
bollernes størrelse, men regn som udgangspunkt med 35-40 min. i ovnen.
Bollerne kan, med en hvis tykkelse, skæres over. Og de smager rigtigt godt med smør og pålæg. De kan fryses og opvarmes på en brødrister eller i ovnen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar