Laks med baconsvøb m. spinat, stegte bønner med hasselnødder og krydderurte mayonnaise.
Antal: 4 personer
Pris: Middel
Sværhedsgrad: Middel
Fryseegnet: Nej
Fisk:
800 g laks i skiver/stykker el. 2 stk/person
2 pk. bacon
Grøntsager:
1 ps. frisk el. frossen spinat
1 ps. frosne
bønner
100 g hasselnødder
Krydderurte mayonnaise:
2 pasteuriserede æggeblommer
1,5 dl rapsolie
citronsaft af ½ citron
1 fed presset hvidløg
½ tsk. honning *1)
2-3 spsk.hakkede krydderurter *2)
Salt & peber
Evt. hvidløgspulver
100 g hasselnødder
Krydderurte mayonnaise:
2 pasteuriserede æggeblommer
1,5 dl rapsolie
citronsaft af ½ citron
1 fed presset hvidløg
½ tsk. honning *1)
2-3 spsk.hakkede krydderurter *2)
Salt & peber
Evt. hvidløgspulver
NB:
*1) Man kan sagtens putte mere eller mindre honning i, det er en ren
smagssag.
*2) Krydderierne er tildels en smagssag. I kan sagtens få en lækker mayonnaise-dressing
uden masser af smag.
Hvis I har en have med krydderier så
bland jeres yndlings, men vil helt sikkert anbefale nogle basilikum-blade og
dild (det er så dejligt til fisk, og kan også bruges som fin pynt). Det kan også
anskaffes hos den nærmeste købmand, og da jeg lige har fået nogle rigtig flotte
orange blomsterkarse-blomster har jeg også brugt dem. De har en fin karsesmag
og er rigtig flotte.
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 220 grader. Dæk et ovnfast fad med bagepapir, fisken skal senere lægges her.
Flå laksestykkerne i hånden eller løsn skindet forsigtigt med en kniv.
Det gør ikke noget at det ser lidt raseret ud, da det skal dækkes med bacon;) Rul
nogle stykker bacon om hver fisk til de er helt eller næsten dækket. Jeg har
brugt tre skiver til hver, men det kommer selvfølgelig an på fiskens og baconskivernes størrelse.
Hæld æg i en skål og mål olien op i en kande eller lignende. Pisk
æggene kraftigt med en elpisker mens du forsigtigt hælder olien i, i en tynd
stråle, ellers skiller den. Gør dette til al olien er kommet i. Stop elpiskeren
og bland hvidløg i. (Hvis I som jeg ikke ejer en hvidløgspresser, så frygt
ikke. Skær fedet fint ud og mas dem lidt med den flade side af kniven.) Kom
derefter krydderurter, citronsaft, honning, salt og peber i og pisk det sammen.
Det stilles køligt indtil servering.
Sæt nu fisken i ovnen i 15-20 min. indtil laksen er sprød, men ikke
længere tid end 15-20 min. da fisken ellers bliver tør.
Damp spinaten i 5 min. i en gryde m. låg, ved at smelte lidt smør i bunden af gryden og lægge spinaten her i med låg på, el. som anvist på pakken.
Damp spinaten i 5 min. i en gryde m. låg, ved at smelte lidt smør i bunden af gryden og lægge spinaten her i med låg på, el. som anvist på pakken.
Smages til med salt og peber (og hvidløgspulver hvis I kan lide det).
Hvis der er kommet lidt meget smør i, så hæld det nu ud.
Rist de hele hasselnødder på en tør pande.
Hasselnødderne skal ligge nogle få minutter på panden. Når deres skaller begynder at flække, tages de (meget varme) nødder af og man gnider så meget af skallen af som muligt, med et viskestykke.
Hak nødderne og drys dem over ved servering.
Og når I nu har brugt tid på sådan en fin ret, så skader det ikke at
gøre noget ud af anretningen. Her har jeg lagt de stegte bønner halvt på
tallerkenen og over fisken, lagt dild på den ene fisk og har strøet
blomsterkarse over retten. Put en smule af krydderurt-mayonnaise på spinaten og
hæld det over fisken og bønnerne med en ske. Du behøver ikke en Michelin-stjerne for at få en lækkert udseende ret :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar