Baba Ganoush/Auberginedip
Antal: 4 personerTid: Forberedelse 10 min.
Tilberedning 30 min. + minimum 1 time i køleskab
Sværhedsgrad: Nem
Pris: Middel
Fryseegnet: Nej
2 auberginer
3-4 fed hvidløg
3 spsk. tahin (ristet sesampasta)
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
Salt og peber
Evt. jordbærspinat som pynt
Fremgangsmåde:
Fjern stilken fra auberginerne og rens dem under vandhanen.
Prik herefter huller i skindet med en gaffel. Kom på en bagepapirklædt bageplade og bag midt i en forvarmet ovn på 200 grader i godt 30 minutter, eller indtil skindet bliver rynket og blødt.
Tag dem ud og lad dem køle lidt af. Skil herefter ''kødet'' fra skindet og kom det i en skål.
Kom de øvrige ingredienser i skålen og blend godt sammen indtil det opnår en sammenhængende konsistens, uden at blive alt for fint. Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Smag til.
Server den kolde auberginedip med grøntsags-stænger og kød.
Serveringsforslag: gulerods-stænger og 'pulled chicken'
Ingen kommentarer:
Send en kommentar