Baggrund for siden

Da jeg har en mor der er på SCD diæt (Specific Carbohydrate Diet) har jeg erfaret at det er ret svært at finde lækre opskrifter.
Derfor har jeg besluttet mig for at finde gode opskrifter og samle dem på én side så alle andre der ønsker at få lækker sund mad kan få gavn af dem.
Hvis i er interesserede i denne diæt, er der en legal-illegal liste på denne hjemmeside

Breaking The Vicious Cycle
Hvis i har svært ved at finde ingredienserne/udstyret, er de mest specielle nævnt under 'Udstyr & ingredienser'.

onsdag den 23. juli 2014

Svinemørbrad i svøm m. ratatouille og pesto

Svinemørbrad i svøm m. ratatouille og pesto

Antal: 4 personer
Tid: Forberedelse 15-20 min.
        Tilberedning 40-50 min.
Sværhedsgrad: Middel
Pris: Dyr
Fryseegnet: Ja

2 stk. svinemørbrad
2 pakker bacon
Laurbærblade

Ratatouille:
5 tomater
2 grønne peberfrugt
1-2 squash/courgette
1 aubergine
2 store løg eller 3 mellemstore
1-2 fed hvidløg
1 spsk. frisk timian
1 spsk. olie
Salt og peber

Pesto:
1 bundt forårsløg
1 bundt basilikum
1 lille håndfuld hasselnødder
1 fed hvidløg *
1-1½ dl olivenolie
Salt og peber

* Bemærk, du kan med stor fordel benytte eventuelle hvidløgsspirer i retten.
Det er nemlig blevet bevist, at indholdet af de gode, sunde antioxidanter vi skal bruge for at holde os raske, er i overflod i de små grønne spirer.
Læs mere på http://videnskab.dk/kort-nyt/forskere-spis-hvidlogsspirer-og-bliv-sund.

Fremgangsmåde:
Rens mørbraderne for sener og fedt og rul bacon omkring, ca. én pakke til hver.
Stik herefter laurbærblade ind under baconen, sådan at de berører halvt  kødet, halvt baconen.
Drys med lidt peber og kom dem op i et ovnfast fad, eller en bagepapir-klædt bradepande. Det gør ikke noget at de kan røre hinanden, bare de kan være der.
Sæt fadet/bradepanden i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter, alt efter det ønskede resultat. Anvend gerne et stegetermometer for at tjekke færdigheden med den indvendige temperatur.
  62 grader = rosa
  65 grader = let rosa
  72 grader = gennemstegt
Lad det herefter stå og trække under stanniol i 10 minutter.

Imens kødet steger, ordnes grøntsagerne.

Hak løgene fint. Skær aubergine og squash/courgette i store tern,
peberfrugten skæres i strimler og tomaterne i tynde både.
Svits løgene i olien.
Når de begynder at blive gennemsigtige tilsættes resten.


Lad det hele koge under låg ved svag varme i godt og vel 20 minutter.

Kødet og grøntsagerne kan fortsat stå og passe sig selv, så nu har I tid til at lave pestoen.
Vask krydderurterne godt, hak nødderne groft og blend herefter alle ingredienserne godt sammen med eksempelvis en stavblender.
Bliv ved indtil det får en ensartet masse. Smag til sidst til med salt og peber.
Server varmt. Velbekomme :)

Opskriften er set på maduniverset.com, udført af Tanja og Thor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar