Baggrund for siden

Da jeg har en mor der er på SCD diæt (Specific Carbohydrate Diet) har jeg erfaret at det er ret svært at finde lækre opskrifter.
Derfor har jeg besluttet mig for at finde gode opskrifter og samle dem på én side så alle andre der ønsker at få lækker sund mad kan få gavn af dem.
Hvis i er interesserede i denne diæt, er der en legal-illegal liste på denne hjemmeside

Breaking The Vicious Cycle
Hvis i har svært ved at finde ingredienserne/udstyret, er de mest specielle nævnt under 'Udstyr & ingredienser'.

tirsdag den 8. juli 2014

Overfyldte burgere

Overfyldte burgere m. egne soltørrede tomater

Antal: 4 personer
Tid: Forberedelse 10 min.
        Tilberedning 4-6 min.
Sværhedsgrad: Middel
Pris: Middel
Fryseegnet: ?

½-1 kg hk. oksekød
10 soltørrede tomater
½ bakke champignoner, rensede
½ rødt løg
40 g. frisk spinat
2 spsk. æblecider-eddike
1-2 spsk. hvidløgspulver
2-3 spsk. fedtstof
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Start med at form kødet til tennisbolde store kugler og tryk dem flade. Du vil få brug for et lige antal bøffer. ½ kg. svarer til 4 mellemstore burgere og altså 8 bøffer.

Sæt en middelstor/stor pande på komfuret og sæt den på høj varme med lidt fedtstof. Begynd herefter med at tørre de soltørrede tomater (se bloggen for opskrift på hjemmelavede ´soltørrede' tomater) let med køkkenrulle og snit dem groft. Snit nu det rå løg og skær de godt rensede champignoner i skiver.

Nu burde panden være varm, så steg løget kortvarigt, det skal ikke blive gennemsigtigt endnu. Herefter tilføjes svampene og de soltørrede tomater. Bland godt og hæld æblecider-eddiken over blandingen, giv det godt og vel 2 minutter.
Krydr grøntsags-blandingen med salt og peber. Når løget er gennemsigtigt og champignonerne er blevet godt bløde og har afgivet det meste væske, kommes en skefuld af blandingen over på halvdelen af bøfferne. Læg de resterende bøffer over og ´luk´ burgerne ved at klemme sidderne sammen, indtil de er fuldstændigt lukkede. Afslut ved at drysse burgerne med en smule hvidløgspulver.

Steg burgerne i 1-2 spsk. fedtstof på en pande i 4-6 minutter på hver side. Anvend eventuelt et låg til at stege dem lidt hurtigere OG for at gøre dem lidt ekstra møre og saftige.


Server sammen med resten af fyldet. Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar