Wok kylling m. fennikel og baconstykker
Antal: 4 personer
Tid: Forberedelse 15-20 min.
Tilberedning 45-50 min.
Sværhedsgrad: Middel
Pris: Billig
Fryseegnet: Nej
600-700 g. kyllingefileter (kan udskiftes med kalkun)
250 g. bacon
4-5 stk. gulerødder
1 løg
1 fennikel
1 stor snackpeber
Citronsaft
2-3 spsk. frisk timian
Estragon
Salt og peber
Fedtstof til wokken/panden
Evt. spæde skud skvalderkåls som tilbehør (Elsker at spise 'ukrudt'. Det bliver min egen personlige hævn mod alle de timer, vi bruger på at få det stads udryddet)
Fremgangsmåde:
Bacon steges i fedtstoffet til det har fået godt med farve.
Mens baconstykkerne steger, skæres løget fint.
Tilsæt nu løget og kyllingen(kalkunen) og lad det få farve.
Skær imens peberfrugt og fennikel ud i tynde strimler.
Når kødet er brunet, tilsættes fennikel og peberfrugten.
Gulerødderne renses. Skræl dem nu i tynde 'flager' med en almindelig kartoffeltskræller.
Kom gulerod, 2 skvæt citronsaft, lidt estragon, timian, salt og peber i blandingen.
Lad det nu simre under låg i 15 minutter.
Som tilbehør kan benyttes skyllede, friske skud fra skvalderkål (de skal være skud). Bemærk dog, at det ikke er en næsten smags-neutral plante som salat, og derfor skal nydes sammen med resten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar