Jordbær-karamel trifli
Antal: 2 personer
Tid: Forberedelse 15 min + natten over
Tilberedning 10 min.
Sværhedsgrad: Middel
Pris: Middel
Fryseegnet: ?
Bemærk at karamellen skal laves dagen inden, og at den og kokosnød-cremen skal stå natten over i køleskabet.
Jordbær trifli:
1 portion karamel
Jordbær (frosne eller friske)
1 dåse fuldfed kokosmælk
1 vaniljestang
Kanel
Karamel:
11-13 dadler, udstenede og opblødt i vand i 1 time.
4-5 spsk. kokosmælk
2 spsk. vand
½-1 vaniljestang
Salt
Fremgangsmåde:
Du starter dagen inden, med at adskille 'cremen' fra kokosmælken. Placer det i en beholder i køleskabet natten over.
Blend dadler i ca. 1 min. Tilsæt kokosmælk og vand lidt ad gangen, mens der røres rundt.
Tilsæt nu vanilje og salt.
Fortsæt med at blende/blande, til karamellen har en god, ensartet konsistens.
Stil også denne i køleskabet natten over.
Hvis jordbærene er frosne, skal de lige nå at tø op, så tag dem ud til optøning inden du begynder.
Tag kokoscremen og kom den i en skål.
Tilsæt kanel og vanilje og rør. Kom mere i efter smag.
Skær jordbærerne i skiver.
Nu skal desserten samles: Start med en lag jordbær, derefter et lag kokos og et lag karamel. Fortsæt sådan, indtil der ikke er mere. Slut af med et lag jordbær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar