'Frikadeller' lavet af kylling og æblestykker
Antal: 3-4 personer
Tid: Forberedelse 15 min
Tilberedning 20 min
Pris: Billig
Sværhedsgrad: Nem
Fryseegnet: Ja
1 æble
450 g kyllingebryst eller hakket kylling
1 spsk. frisk fint hakket timian eller 2 spsk. tørret
3 spsk. fint hakket persille
1 spsk. frisk fint hakket oregano eller 2 spsk. tørret
2 tsk. hvidløgspulver
Salt og peber
Evt. kokosolie til at stege i
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 220 grader.
Skær æblet ud i små tern og placer 3 spsk. olie på en pande og steg (ved medium varme) æblet sammen med timian, persille og oregano.
Steg indtil æblestykkerne bliver bløde eller efter 7-8 minutter.
Fjern stegepanden fra varmen, og lad det afkøle i 5 minutter.
Hak kyllingebrystet meget fint i en foodprocessor eller løghakker (hvis ikke du bruger hakket kyllingekød)
Bland kyllingekødet sammen med de krydrede æbler.
Tilsæt nu hvidløgspulver, salt og peber, samt evt. rest af olie.
Form nu kødet, ligesom normale frikadeller. Kom dem på en bageplade, og tryk dem let flade, så de er omkring 1,5 cm høje.
Bag i ovnen i 20 minutter eller kom dem på en pande indtil de er let brunede (den sidste metode, sørger for at de forbliver mere saftige)
Hvis 'frikadellerne' ikke spises med det samme, køles de af og kommes i køleskab eller fryser.
De kan let genvarmes om morgenen på en pande eller i mikrobølgeovnen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar