Hakkebøffer med stegte grøntsager og hjemmelavet chilimayonnaise
Antal: 4 personer
Tid: Forberedelse 15 min.
Tilberedning 20 min.
Pris: Billig
Sværhedsgrad: Middel
Fryseegnet: Nej
500 g champignoner
500 g tomater
1-2 stk peberfrugt
Chilimayo:
1½ dl koldpresset rapsolie
2 pastauriserede æggeblommer
Saften fra en ½ citron
1 tsk honning
1 fed hvidløg
1 frisk el. ½ tsk tørret chili
½ tsk paprika
½ tsk tørret oregano
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Vask champignonerne og skær eventuelt roden af. Skær dem i små både og steg dem på en tør pande ved høj varme et par min.
Vask og rens peberfrugten. Skær den ud i små tern og svits dem på panden i lidt olie.
Form kødet til bøffer og drys med salt og peber.
Steg bøfferne i olie på en pande eller på en grillpande.
Chilimayo:
Pisk æggeblommerne i en skål med elpisker og hæld rapsolien i meget langsomt i en tynd stråle eller drypvis, så mayonaisen ikke skiller.
Når mayonnaisen er rørt, smages den til med citronsaft, honning, paprika, chili, hvidløg og salt og peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar