Sunde æbleboller
Antal: 8-12 boller
Tid: Forberedelse: 10 min.
I ovnen: Afhængigt af størrelsen
Pris. Middel
Sværhedsgrad: Nem
Fryseegnet: Ja
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
2 dl græskarkerner
5 dl mandelmel
1 tsk salt
1 stk æg
65 ml kokosnøddecreme (har her udeladt denne og har tilsat omkring 1 dl vand)
2 stk store æbler - groftrevne
(bedst med madæbler da de smager af mere)
Eventuelt birkes på toppen
Fremgangsmåde:
Alle ingredienser blandes sammen. Derefter blendes blandingen kort - put enten "dejen" i en lukket beholder eller læg et viskestykke over for at undgå en større oprydning :)
Bollerne formes og bages i en forvarmet ovn - ca. 180-190 grader.
Bollerne er færdige når de når en fin mørkebrun farve.
De færdige boller kan nemt fryses og smager bedst efter en tur på brødristeren. Prøv også at putte rosiner, tranebær eller gojibær i. Det gør dem lidt ekstra lækre.
Bollerne er rigtigt gode hvis man gerne vil have nogle morgenboller med lidt ekstra smag, eller til kaffen foran fjernsynet en fredag aften.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar