Paleo squash "spaghetti" m. kødboller
Antal: 6 personerTid: Forberedelse 40 min.
Tilberedning 90-100 min.
Sværhedsgrad: Middel
Pris: Middel
Fryseegnet: Nej
1 squash (gul eller grøn) pr. person
Salt og olivenolie
500-700 g. hk. svinekød
2 æg
1 stort løg
3 store håndfulde persille
1 stor håndfuld basilikum
peber og salt
evt. 4-6 spsk. mandelmel
3 dåser flåede tomater (brugte her både neutrale og med hvidløg)
4-6 fed hvidløg
400 g gulerødder
450 g tomater
1 mellemstort løg
2 spsk. olivenolie
Chilipulver/-flager
Tørret basilikum (glemte det på billedet)
Salt
Fremgangsmåde:
Start med at rense løg, hvidløg, gulerødder og tomater. Skær løget (det mellemstore), hvidløg, gulerødder og tomater i tern.
Hæld olien i en stor gryde, og lad det varme op, inden du svitser løg og hvidløg.
Herefter tilsættes de flåede tomater og saucen simrer under jævnlig omrøring i godt og vel 60 minutter. Du kan nu med fordel begynde at forme kødbollerne med det samme.
Det store løg, samt den friske persille og basilikum blendes til en jævn 'pasta'. Kom det i en skål.
Form kødbollerne til store 'golfbolde' og læg dem i et ovnfast fad.
Tænd ovnen på 180 grader.
Nu burde grøntsags-saucen være ved at være klar og nu skal du i gang med tilsmagningen.
Bemærk her, at du skal bruge virkeligt store mængder af basilikum, salt og chili, men pas på at den ikke bliver alt for stærk. Den må gerne have lidt bid, men man skulle gerne kunne smage noget ;)
Sørg for at dække bollerne med tomatsaucen, men ikke mere end at det kun er lige dækket og der skulle derfor også meget gerne være en del til overs, som du jo kan spise som en god, tyk suppe, eller som tilbehør ;)
Stil nu fadet i ovnen og bag i 30-40 minutter.
Imens retten bages færdig i ovnen, laves 'spaghettien'. Vask squashen og skær den i tynde spaghetti-strimler med enten en spiralizer eller et godt gammeldags rivejern. Vend strimlerne i lidt salt og et lille bitte stænk olivenolie.
Server kødbollerne i tomatsaucen på en bund af strimlet squash-spaghetti og nyd :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar