Paleo-lasagne m. squash
Antal: 6 personerTid: Forberedelse 25 min.
Tilberedning 50 min.
Sværhedsgrad: Nem
Pris: Middel
Fryseegnet: Ja
500 g hakket oksekød
3 stk. auberginer
1 squash (courgette)
1 dåse flåede tomater m. basilikum/hvidløg/neutral
1 dåse tomatpuré (70-75 g)
1 peberfrugt eller 1 stor snack peber
2 stk. gulerødder
1 stort løg
2 stk. fed hvidløg
3 stk. laurbærblade
1 spsk. frisk basilikum eller timian
1 spsk. fedtstof
Evt. parmesanost/goudaost
Fremgangsmåde:
Varm fedtstoffet i en wok/dyb pande og kom kødet på, når det er godt varmt i et par minutter.
Skær imens løg, peberfrugt og squash (courgette) i tern og riv gulerødderne med kartoffelskrælleren.
Kom nu alle grøntsagerne over til kødet og svits det.
Tilsæt krydderier, flåede tomater, tomatpuré og lad det stå og simre i ca. 15 minutter.
Skær nu auberginerne ud i ½ - 1 cm. tykke skiver, smæk dem på en beklædt bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
Nu skal lasagnen 'bygges'.
Læg et lag aubergineskiver i bunden af et ildfast fad. Ovenpå ligges et lag kødsauce. Læg endnu et godt, dækkende lag auberginer og afslut med et ligge et lag kødsauce. Hvis i er på SCD-diæten er det tilladt at anvende hård ost, så drys evt. med noget parmesan- eller goudaost over, hvis i er forfaldende til sådan noget :)
Afslut ved at bage lasagnen i den forvarmede ovn, ved 200 grader i ca. 25 minutter, eller til osten er smeltet og begynder at blive brun.
Spis med det samme, eller gem det til dagen efter, hvor det bare skal have en gang i ovnen.
Prøv også at erstatte disse grøntsager porrer, spinat, pastinak eller andre gode grøntsager. Kun fantasien sætter grænser, så længe mængden af grøntsager forbliver
Velbekomme :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar