Langtidsfremstillet SCD yoghurt
Antal: Omkring 1 liter
Tid: 24-48 timer
Pris: Billig
Sværhedsgrad: Nem eller svær 1)
Fryseegnet: Nej
2 dl yoghurtnaturel (gerne økologisk og uhomogeniseret)
1 liter letmælk
NB: 1) Det er nemt hvis du har en speciel yoghurtmaskine, svært hvis du bruger ovnen
Fremgangsmåde:
Varm mælken op til kogepunktet, rør undervejs for at undgå at det brænder på og vend for guds skyld ikke ryggen til det, da mælk altid koger over når man ikke kigger ;)
Lad det køle ned til 40-42 grader (brug et stegetermometer)
Man kan nu benytte en yoghurtmaskine (se billede), men man kan også bruge ovnen.
Opvarm til ca. 42 grader mens mælken køler ned.
Hæld noget af mælken (1-2 dl) over i yoghurten og pisk.
Hæld blandingen i resten af mælken og rør godt rundt.
Stil nu i 24-48 timer med en ca. konstant temperatur på 38-42 grader.
For lav tempereratur = Yoghurten bliver dårlig
For høje temperaturer = Yoghurtbakterierne dræbes
Når de 24-48 timer er gået, er det bare om at komme det i en steriliseret beholder og ind i køleskabet. Jeg anbefaler en sød sukkerfri saftsirup eller sukkerfri syltetøj, da yoghurten ellers er lidt (okay meget) sur. Den kan også bruges i mange sammenhænge, se her f.eks. tunfrikadellerne på bloggen.
hvor har du købt den yoghurt maskine ?
SvarSletGå ind på Udstyr og ingredienser
Slethttp://sundforlivet.blogspot.dk/2013/11/indkbslisten.html?showComment=1385236899740#c1663096419123071502