torsdag den 2. januar 2014

Oksegryde m. tilbehør

Oksegrydesteg m. asparges & tilbehør


Antal: 6 personer
Tid: Forberedelse 5-10 min.
       2 timer stegning
Pris: Middel
Sværhedsgrad: Nem
Fryseegnet: ?

700 g. oksesteg
1 pk. (140 g.) bacon
2 fed hvidløg
1 løg
Laurbærblade
Tørret timian
Vand
Salt & peber


Tilbehør: 1 bundt asparges
+ F.eks. "Ovnstegte grøntsager m. æbler" (fra bloggen)







Fremgangsmåde

Bacon skæres ud i mindre stykker og steges på en pande.
Når baconen er færdig-stegt, kommes det i over i en stegegryde.
Løget pilles, halveres og svitses på panden. Snit hvidløgene fint/pres med en hvidløgspresser.
Kom dette, samt et par laurbærblade ned til baconen.



Kødet krydres med salt, peber og timian og brunes på en pande i en smule smør.
Det brunede kød kommes i stegegryden.
Der tilføjes lidt vand.
Lad nu det hele stå og simre i godt og vel 2  timer.
Kan sagtens laves dagen før, især fordi en grydesteg altid bliver noget bedre dag 2.



Inden kødet er stegt færdigt kan man lave nogle ovnstegte grøntsager og dampe et bundt asparges.

Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar