onsdag den 14. maj 2014

Laks med mosede ærter

Ovnbagt laks på bund af mosede ærter

Antal: 2 personer
Tid: 30-40 min.
Sværhedsgrad: Nem
Pris: Middel
Fryseegnet: Nej

ca. 400 g laksefilet
ca. 500 g frosne ærter
1 dl frossen grøntsagsbouillon
Salt og peber
Citronsaft
Evt. lidt smør

Evt. citronskal og mynte som pynt 

Opskriften kan anvendes som forret, her skal portionen dog halveres, ellers bliver det nok lidt for meget ;)

Fremgangsmåde:
Fjern skindet fra laksen og kom fileterne i et ildfast fad hvor fisken krydres med salt og peber.  Sæt fadet i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 15-25 minutter, alt efter stykkernes størrelse.
Samtidigt koges ærterne i lidt vand tilsat bouillonen i et par minutter. Hæld derefter det meste af vandet fra (resten gemmes til senere). Blend nu ærterne groft med f.eks. en stavblender. Tilsæt citron, salt, peber og evt. lidt smør. Bliver mosen for tyk, tilsættes lidt af vandet, indtil den rette konsistens opnås.
Når fisken er klar, ligges den på en god, stor potion ærtemos og kan pyntes med lidt revet citronskal og frisk mynte.

Opskriften er inspireret af Peter Suhm's opskrift fra paleoblog.dk, Tak for lån!:
http://paleoblog.dk/ovnbagt-laks-med-aertemos/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar