Ovnbagt laks på bund af mosede ærter
Antal: 2 personerTid: 30-40 min.
Sværhedsgrad: Nem
Pris: Middel
Fryseegnet: Nej
ca. 400 g laksefilet
ca. 500 g frosne ærter
1 dl frossen grøntsagsbouillon
Salt og peber
Evt. lidt smør
Evt. citronskal og mynte som pynt
Opskriften kan anvendes som forret, her skal portionen dog halveres, ellers bliver det nok lidt for meget ;)
Fremgangsmåde:
Fjern skindet fra laksen og kom fileterne i et ildfast fad hvor fisken krydres med salt og peber. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 15-25 minutter, alt efter stykkernes størrelse.
Samtidigt koges ærterne i lidt vand tilsat bouillonen i et par minutter. Hæld derefter det meste af vandet fra (resten gemmes til senere). Blend nu ærterne groft med f.eks. en stavblender. Tilsæt citron, salt, peber og evt. lidt smør. Bliver mosen for tyk, tilsættes lidt af vandet, indtil den rette konsistens opnås.
Når fisken er klar, ligges den på en god, stor potion ærtemos og kan pyntes med lidt revet citronskal og frisk mynte.
Opskriften er inspireret af Peter Suhm's opskrift fra paleoblog.dk, Tak for lån!:
http://paleoblog.dk/ovnbagt-laks-med-aertemos/
Ingen kommentarer:
Send en kommentar