fredag den 25. april 2014

Rabarberkompot

Æble-rabarberkompot u. sukker

Antal: 6 personer/ca. 300 g
Tid: Forberedelse 5 min.
       Tilberedning 15-30 min.
Sværhedsgrad: Middel
Pris: Billig
Fryseegnet: Ja

2 søde æbler
250 g rabarberstilke (uden blade, pletter mm)
3 dl vand
1/2 - 1 vaniljestang efter smag,  brug både korn og selve stangen
Nonoxal (se bagsiden for fremgangsmåde)

Evt. honning

Ja, så er foråret atter skudt i gang. Og hvilken bedre måde at fejre det  (og de 6000 views - tak for støtten :) ) på, er der, end at hive et par stængler rabarber op.

Fremgangsmåde:
Skær æbler og rabarber ud i grove stykker, 2-3 cm, og kom dem i en gryde med vand.
Lad det stå og koge i godt 15 til 30 minutter, indtil vandet er kogt ind.
Sørg for at røre regelmæssigt rundt i det, for at sikre at det ikke brænder på.
Når vandet er kogt ind, tages det af varmen og afkøles fuldstændigt. Kom det derefter på skoldede glas i køleskabet eller server direkte til kød eller i en salat. Kan også anvendes som ingrediens, men, især her i starten af foråret, er det meget surt uden sødestof, og kan derfor ikke anbefales som dessert medmindre man søder det :)
Vil du da have det som dessert, så tilsæt da en smule honning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar