lørdag den 16. november 2013

Banana Creampie

Banantærte

For at fejre de 1500 views, kommer her en lækker dessert!

Antal: 10 Portioner
Tid: Forberedelse 10 min.
       Tilberedning 20-30 min.
        + tid til cremen sætter sig
Pris: Middel
Sværhedsgrad: Middel
Fryseegnet: Nej

3 stk. æg
3 håndfulde rå mandler
3 håndfulde reven kokosnød (evt. frisk)
5 stk. tørret figner (eller dadler, svesker o.l)
3 stk. gule bananer (skivet på langs)
1 dåse (400 mL) fuldfed kokosmælk
4 stk. husblas(gelantine) - eller 2,5 mL agar-agar til dem der IKKE er på SCD
1 tsk vaniljekorn (4-5 vaniljestænger)



Fremgangsmåde:
Mandler, figner og kokosnød kommes i en god blender/en foodprocessor.
Blendes godt (og længe) til den får en sammenhængende konsistens.
Blandes med æg.
Kommes i et tærtefad eller en springform.

Bages i 10-12 minutter ved 180 grader varmluft.
Afkøles.
De skivede bananer kommes på tærtebunden.

Kokosmælk varmes op med husblad (eller agar-agar) til det næsten koger.
Tages af varmen. Tilsæt vaniljekorn
Køles let ned (ikke under 40 grader)


Hældes over, ind og stå i køleskabet til cremen sætter sig.
(Kan laves dagen før)

Server som det er, eller med friske bær eller is.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar