torsdag den 30. januar 2014

Peberpaté og nøddepaté

2x lækker paté

Antal: 2 små bakker pr. slags
Tid: Forberedelse 15 min.
        Tilberedning ca. 60 min.
Pris:
Sværhedsgrad: Middel
Fryseegnet: Ja

(Til højre: Nøddepaté, Til venstre: Peberpaté)

Peberpaté (P)
500 g hk. svinekød
300 g kyllingelever eller 200 g svinelever
2 fed hvidløg
1 stort løg
1 rød peberfrugt
1 pk. bacon
Salt og peber

Nøddepaté (N)
500 g hk. svinekød
300 g kyllingelever eller 200 g svinelever
2 fed hvidløg
1 stort løg
25-50 g hasselnødder
1 pk. bacon
Salt

Aluforme 4,5 dl - kan fås i COOP-butikker.

Fremgangsmåde
Løget rives/hakkes fint og hvidløg presses/hakkes fint.
(P)Skær peberfrugten ud i små tern.
Kommes på panden og brunes let, uden at tage farve.
Leveren blendes og blandes sammen med det hakkede kød.
Du blander nu løg, hvidløg, salt og peber (P)/nødder(N) i kødet.
Kom blandingen i små aluforme.
Dæk formen med 1 lag bacon.

Bages i ovnen i ca. 1 time ved 200 grader under vandbad.

Patéen er nu færdig, velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar