tirsdag den 8. oktober 2013

Ribbensteg med hjemmelavet rødkål

Ribbensteg med rødkål uden sukker 


Antal: 4 personer
Tid: Forberedelse 10 min.
       Tilberedning 60 min, eller til stegen når 70 grader.
Pris: Middel
Sværhedsgrad: Middel
Fryseegnet: Nej



1 kg ribbenssteg
½ kg rødkål (før snittet hvis i ikke vil ud og finde et helt rødkålshoved)
½ dl lagereddike
1 dl vand
1 dl bærsirup (uden sukker) eller bærsaft (uden sukker)



Fremgangsmåde:
Vask og snit eventuelt rødkålen.

Svits rødkålen i lidt neutral olie eller smør i omkring 10 minutter.
Tilsæt saften, eddiken og vandet.
Kålen koges ved svag varme i ca. 1 time.




Gnid stegen med salt og peber og stik laurbærblade ned i rillerne.
Hæld lidt vand i bunden af de ildfaste fad, hvor stegen ligger.
Stil nu stegen i ovnen på 170 grader, indtil stegen er 70 grader i midten (her benyttes et stegetermometer).
Indstil ovnen på grill og steg sværen sprød.

  Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar